Практикалық мәлімет

/upd/2016/0608/14653724785757cf3e0fa3d3.28730506.jpg

»  Құмырсқалар қиярды жақтырмайтындықтан шығатын жерлеріне қойылады.

»  Жып-жылтыр мұзға қол жеткізу үшін, қайнатылған суды суытып,қатырылады.

»  Айнаны жылтырлату үшін, сірке суымен сүртіледі.

»  Сағыздың дағын, 1 сағат мұздатқышқа қойып тазалауға болады.

»  Лимоннан көп шырын алу үшін, біраз ыстық суға салып қою керек.

»  Орамжапырақтың иісінен құтылу үшін, қайнатылған суға бір тілім нан салынады.

»  Қолдағы балықтың иісін кетіру үшін алма сірке суымен сүртіледі.

»  Пияздың қабығын ашығанда сағыз шайналса көз жасаурамайды.

»  Картоптардың (ашылмаған) тез пісуі үшін, ашылған бір картоптың жартысы кастрөлге салынады.

»  Жұмыртқа тұзды суда пісірілсе жылдам піседі және жарылмайды.