» Құмырсқалар қиярды жақтырмайтындықтан шығатын жерлеріне қойылады.
» Жып-жылтыр мұзға қол жеткізу үшін, қайнатылған суды суытып,қатырылады.
» Айнаны жылтырлату үшін, сірке суымен сүртіледі.
» Сағыздың дағын, 1 сағат мұздатқышқа қойып тазалауға болады.
» Лимоннан көп шырын алу үшін, біраз ыстық суға салып қою керек.
» Орамжапырақтың иісінен құтылу үшін, қайнатылған суға бір тілім нан салынады.
» Қолдағы балықтың иісін кетіру үшін алма сірке суымен сүртіледі.
» Пияздың қабығын ашығанда сағыз шайналса көз жасаурамайды.
» Картоптардың (ашылмаған) тез пісуі үшін, ашылған бір картоптың жартысы кастрөлге салынады.
» Жұмыртқа тұзды суда пісірілсе жылдам піседі және жарылмайды.