♦ Шекер бір азық түрі ма? «Жоқ». Адамға қажет болған глюкозаны да, фруктозаны да дененің өзі шығарады. Шекерді тек ауыздың (тілдің) ләззаты үшін жейміз.
♦Соңғы уақыттарда қызылшадан жасалатын шекер тоқтатылып, арзан болуы себепті жүгеріден алынған шекер қолданыла бастады.
♦Америкада соңғы 3 жылда 3 еседен көп байқалған бауыр қатерлі ісігінің себебі жүгеріден жасалған шекер болып табылады.
♦Вафли, печенье, кекс секілді тәттілерді көшеден алғанша, үйде шекерді аздау қосып өзіміз жасап бергеніміз абзалырақ.
♦Шекер салмақ қосуға, Семіздік, қант диабеті ауруына, ал диабет жүрек ауруына, ал ол қатерлі ісік ауруларына алып барады. Шекерден ұзақ тұруымыз керек. Крахмалда да көп мөлшерде шекер бар.
♦Нәтижеде шекер бәрібір зиянды, зиян көрмей бір күнде жей алатынымыз шекер мөлшері 30 грамм.