Алма – шипаның қайнар көзі

/upd/2016/0609/1465456082575915d25bc5a2.24932023.jpgСалауатты қоректенудегі алманың маңыздылығы ойлағанымыздан да артық  пайдалы болып, ішектердің қатерлі ісікке шалдығу қауіпін де азайтады. Мамандар сол себептен әрбір астан кейін алма жеуге кеңес береді. Құрамы көптеген минералдар мен витаминдерге қанық болған алманың өзге де бір қатар пайдалары мыналар: Арықтау үшін: Арықтау үшін өте жақсы жеміс. Калориясы төмен болғандықтан семірудің алдын алады, қанның құрамындағы шекерді реттейді және жоғарғы қан қысымына оңынан ықпал етеді. Иммунитет үшін: Алмадағы С витаминінің арқасында суық тию (тұмау) вирустары денеге кіре алмайды. Құрамындағы ферум С витаминімен бірлескенде ағзаға жақсы енеді. Іш қатуында: Түскі астың алдында желінген алма іш қатуының алдын алады. Тістер үшін: Тамақтардан кейін желінсе, тіс тазартудың орнына өтеді. Холестерин үшін: Алма зиянды холестеринді (LDL) азайтып, пайдалы холестеринді (HDL) көбейтеді. Жүрек үшін: Алмадағы Фенилаланин (алмастырылмайтын амин қышқылы) денедегі жүрек қызметіне көмекші болған Q ферментін белсендіреді.